Fremtidens Fjernvarme

Ingen kender dagen før solen går ned" lyder et gammelt ordsprog. Nibe Varmeværk kender heller ikke de muligheder der vil være i fremtiden for fortsat at kunne leverede en god, sikker og økonomisk attraktiv varme, men varmeværket følger med i udviklingen, så eventuelle nye muligheder bliver grundigt undersøgt.

I dag er energikilden på varmeværket naturgas. En energikilde som varmeværket udnytter optimalt.

Naturligvis vil fremtiden bringe alternative energikilder der fortsat kan gavne miljøet og samtidig give en bedre varmeøkonomi, men vejen er lang, fyldt med ny lovgivning, vedtagelse af nye energiafgifter til erstatning af det provenue til staten der forsvinder med "de gamle energi-kilder", for ikke at glemme de investeringer et varmeværk skal foretage i forbindelse med en eventuel omlægning.

Heldigvis giver lokalplan 68 fra år 2000, Nibe Varmeværk mulighed for at udvide, etablere andre varmekilder osv., da der er udlagt et større areal på nabogrunden, som kun må anvendes til kraftvarmeværk.

Bestyrelsen følger udviklingen, og skulle der komme en attraktiv mulighed, er det på den årlige generalforsamling beslutninger bliver taget. 

 

 

//