VIGTIG INFORMATION TIL FORBRUGERNE

4. januar 2023

Nedsat varmepris

Nibe Varmeværk A.M.B.A. har nu lagt budget for 2023. 

Vi ser stadigvæk ind i endnu et varmeår, hvor store prissvingninger på energimarkederne forekommer. 

Der er stadigvæk krig i Ukraine, inflation og andre forhold, som påvirker energipriserne.  

Det estimerede resultatet for 2022 resulterer i et positivt resultat, med baggrund i de prisstigninger, der blev gennemført i løbet af 2022. Derfor kan vi med virkning fra 1. januar 2023 oplyse, at varmeprisen reduceres til kr. 1.000,00 pr. MWH. 

Ud fra den seneste a’contoopkrævning er prisen nedsat med kr. 250,00 pr. MWH. 

For en standardlejlighed (forbrug 15,0 MWh, størrelse 75 m2) giver dette en årlig varmeregning på kr. 17.891 eller kr. 1.491 pr. måned.  

For et standardhus (forbrug 18,1 MWh, størrelse 130 m2) giver dette en årlig varmeregning på kr. 22.194 eller kr. 1.850 pr. måned. 

Alle priser er inkl. moms. 

Indefrysningsordningen 

Folketinget har som en del af vinterhjælpepakken vedtaget en indefrysningsordning, hvor fjernvarmekunderne kan få henstand med en del af fjernvarmeregningen. Indefrysningsordningen for fjernvarmeforbrugere træder i kraft pr. 1. januar 2023. Betingelsen for, at man som fjernvarmeforbruger kan gøre brug af indefrysningsordningen er, at prisen for opvarmning af et standardhus overstiger kr. 26.000 /årligt. Standardhuset er et begreb man anvender indenfor fjernvarmebranchen, så man kan sammenligne priser for opvarmning på tværs af de forskellige fjernvarmeselskaber. Et standardhus er på 130 m2 og er beregnet til at bruge 18,1 MWh/år til opvarmning og varmt vand. Pr. 1. januar 2023 koster det ved Nibe Varmeværk kr. 22.194 årligt at opvarme et standardhus. 

Derfor vil man som forbruger ved Nibe Varmeværk ikke have mulighed for at gøre brug af indefrysningsordningen.

Dialog vedr. evt. tilslutning til Aalborg Fjernvarmeforsyning

Uddrag af mail fra Aalborg Forsyning, 23. november 2022 (fremgår også af hjemmesiden):

Vi arbejder fortsat intensivt med kraftvarmetillægget, så vi er sikre på at nå frem til et resultat, der er fair for forbrugerne i Nibe og Aalborg.

Der har imidlertid vist sig særligt to årsager til, at vi desværre ikke kan få beregningen af kraftvarmetillægget færdigt som aftalt til d. 22. november:

Sammen med jer har vi revurderet tilstanden af jeres nuværende ledningsnet, og derfor arbejde vi på en grundig opdatering af værdisætningen, som med de foreløbige tal tyder på en væsentlig forbedring til fordel for Nibe Varmeværk

Vi har tidligere nævnt, at prisudviklingen i energimarkederne og på komponentleverancer ikke alene er skudt i vejret, men er blevet meget mere uforudsigelige. Det har betydet, at vi i Aalborg Forsyning har været nødt til også at revurdere takstfastsættelsen, hvilket er en meget omfattende proces.

Vi beklager meget at processen er blevet forsinket, og at det nu sker igen. Omvendt, så er vurderingen, at det netop i disse usikre tider er bedre at vende tingene en ekstra gang.

Tidsplanen rykker dermed, så vi først kan præsentere kraftvarmetillægget for jer, i det nye år.

 

Nibe, den 28. december 2022

 

Med venlig hilsen

NIBE VARMEVÆRK A.M.B.A.

Bestyrelsen